Recept: Chocoladetaart!

Samen met mijn zus heb ik een chocoladetaart gemaakt in de vakantie en ik moet zeggen dat de taart echt verrukkelijk is! Daarom is hier het recept.

Het begon allemaal met een simpel recept van internet. We hebben het recept zelf veranderd en het is echt het proberen waard!Ingredi├źnten:

Voor de taart:
- 185 gram boter
- 170 gram suiker
- 2 eieren (losgeklopt)
- 240 gram bloem
- bakpoeder
- 125 ml cacaopoeder
- 1 theelepel zout
-  125 ml melk

Voor de vulling:
- 200 ml slagroom (die je zelf moet kloppen)
- 3 theelepels cacaopoeder

Voor het glazuur:
- 30 gram gesmolten boter
- 2 eetlepels warm water
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 185 gram (poeder)suiker

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde bakvorm in. Klop met een mixer de boter en de suiker licht en romig. Voeg de eieren toe en mix het goed met de boter en de suiker. Voeg de bloem, de bakpoeder, het cacoapoeder en de melk toe. Mix het heel goed en giet het in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de taart een uur en laat hem goed afkoelen. Wanneer de taart afgekoeld is, snijd je de taart door de midden. Ga de 200 ml slagroom kloppen en voeg er, terwijl je het klopt, 3 theelepels cacaopoeder aan toe. Als het helemaal goed geklopt is, haal je de 2 delen van de taart van elkaar af en smeer je de vulling er tussen. Leg de delen weer opelkaar en ga 30 gram boter smelten. Als het gesmolten is, voeg dan de suiker, het cacoapoeder en het warme water er aan toe. Meng alles heel goed en smeer het uit over de bovenkant van de taart. Laat de taart goed afkoelen en je taart is klaar!


Liefs,

Inge

1 opmerking :