Recept: Witte chocolade lavacakejes

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een heerlijk receptje voor jullie. Dit is echt één van mijn favorieten: witte chocolade lavacakejes! Dit recept zou genoeg moetewn zijn voor 6 lavacakejes.





























Ingrediënten:
- 200 gram witte chocolade
- 150 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 80 gram bloem


Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.

Begin met het au bain marie smelten van de chocolade met de boter.




 
Voeg de suiker toe en roer goed.
































Klop de eieren tot ze schuimig zijn en voeg ook deze toe aan het mengsel.






Doe de bloem er gezeefd bij en roer tot alles goed gemengd is.






Doe alles in  ingevette vormpjes en zet het in de oven.






























Laat ze zo'n 15 minuten in de oven staan. Als je van een hele vloeibare vulling houdt, kunnen ze er maar 12 minuten in staan. Hou je van een wat vastere vulling? Laat ze dan 17 minuten er in staan.






Dit is het resultaat na 17 minuten in de oven.
































xx
Inge

1 opmerking :