Recept: heerlijke smeuïge chocoladetaart!

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een heel lekker receptje voor jullie, namelijk van een smeuïge chocoladetaart. Deze taart staat zeker weten in mijn top 3 taarten.

Ingrediënten cake
- 120 gram pure chocolade
- 120 gram boter
- 120 gram suiker
- 3 eieren + 1 eidooier
- 120 gram bloem
- snufje zout


Ingrediënten ganache
- 200 ml slagroom
- 200 gram pure chocolade


Werkwijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Begin met het samen au bain marie smelten van de boter en chocolade. Probeer van dit mengsel niet te veel te snoepen (;Terwijl de chocola en de boter aan het smelten zijn, kunnen de eieren en eidooier met de suiker schuimig geklopt worden.


Meng het eimengsel met het chocolademengsel. Zorg er wel voor dat het chocolademengsel niet te warm is. Schep vervolgens de bloem en zout erdoor. Doe het in een ingevette springvorm van 24 cm doorsnee. Laat het 20 minuten in de oven staan. Als je in de taart prikt, kan het nog wat nattig zijn, maar na 20 minuten zou de taart wel klaar moeten zijn. Laat de taart afkoelen.

Maak de ganache door 200 gram pure chocolade in blokjes in een kom te doen. Verwarm de slagroom tot er rook afkomt en giet het over de chocola. Meng het vervolgens goed met een garde en giet het over de taart. Laat het tot kamertemperatuur afkoelen en laat het in de koelkast verder afkoelen.
Ik hoop dat jullie net zoveel als mij gaan genieten van deze taart!

xx
Inge

Geen opmerkingen :

Een reactie posten