DIY: Deep coditioning haarmasker | Repareert je haar en helpt tegen een jeukende hoofdhuid en roos

Hallo allemaal!!

Vandaag heb ik een post voor jullie waarin ik jullie laat zien hoe je zelf een deep conditioning haarmasker kunt maken. Dit haarmasker repareert je haar en helpt tegen een jeukende hoofdhuid en roos. Benieuwd naar dit haarmasker dat alleen maar uit natuurlijke producten bestaat? Lees dan verder!





















Benodigdheden:
- Kokosolie;
- Je favoriete essentiële olie (zoals lavendelolie, tea tree olie, pepermuntolie of eucalyptusolie);
- Kommetjes;
- Een theelepel;
- Badmuts;
- Warm water.
















Doe drie theelepels kokosolie in een kommetje en doe warm water in een ander kommetje. Smelt de kokosolie door de kommetjes op elkaar te zetten. Ondertussen dat dit aan het smelten is, kun je je haar nat maken en klitten eruit kammen. Voeg zes druppels essentiële olie toe (twee druppels per theelepel kokosolie) aan het kommetje wanneer de kokosolie helemaal gesmolten is. Masseer dit in je hoofdhuid.

















Wanneer je hiermee klaar bent, smelt telkens een theelepel kokosolie tussen je handen en smeer dit in de rest van je haar (vooral in de punten), totdat je haar vet genoeg is. Doe al je haar in een badmuts en laat het minstens twee uur intrekken. Je kunt natuurlijk ook je haarmasker 's ochtends in doen en er 's avonds uitwassen, of het 's avonds in laten trekken en het er 's ochtends weer uitwassen. Zorg ervoor dat je het er goed uitwast. Als je het er niet goed uitgewassen hebt, zal je haar heel vies aanvoelen. Wanneer je je haar na het masker goed gewassen hebt, zal je haar heel lekker zacht aanvoelen en zul je minder of geen last meer hebben van een jeukende hoofdhuid. Het werkt ook nog een preventief en genezend voor roos. (+ de essentiële olie ruikt heerlijk!)

Vergeet niet kleren aan te doen die vies mogen worden.

Ik hoop dat jullie net zoveel kunnen genieten van dit haarmasker als ik.

xx
Inge


1 opmerking :